Νέα
Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο : «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και δράσεις για τη διαχείριση, ανάδει
Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εργασίας με αντικείμενο : «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και δράσεις για τη διαχείριση, ανάδειξη και αξιοποίηση της Πίνδου και Χασίων ως περιοχών Υψηλής Φυσικής Αξίας» που διοργάνωσε το Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίαςτην Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 στο Μουζάκι.
Η συνάντηση οργανώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος HORIZON 2020 HNV-LINK και είχε ως κεντρικό στόχο α) την υιοθέτηση ενός κοινού οράματος για την υποστήριξη των αγροτικών παραγωγικών συστημάτων Υψηλής Φυσικής Αξίας της Πίνδου και των Χασίων, β) τη δημιουργία μιας δομής συντονισμού (διακυβέρνησης) των δράσεων. Συζητήθηκαν τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, τα εργαλεία που θα επιλεγούν καθώς και οι καινοτομίες που μπορεί να υιοθετηθούν γι’ αυτό το σκοπό.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκεη δημιουργία ενός κέντρου συντονισμού της παραπάνω στρατηγικής και υποστήριξης των παραγωγικών εκμεταλλεύσεων ΥΦΑ σε συνεργασία με την πρωτοβουλία «Πίνδος» και η δημιουργία ενός δικτύου νέο-εισερχόμενων αγροτών της περιοχής. Η λειτουργία αυτού του Κέντρου θα στηριχθεί σε πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και χωρών της Ε.Ε.
Στην συνάντηση συμμετείχαν:
• εκπρόσωποι του Δικτύου ΠΙΝΔΟΣ (κος Τσιβόλας Λ., Δήμαρχος Αργιθέας, Κωτσός Γ., Δήμαρχος Μουζακίου, Τσιαντής Δ., Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, ΜαράβαςΚ., Δήμαρχος Πύλης),
• Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων
• Αναπτυξιακές Εταιρείες Καρδίτσας και Τρικάλων,
• Περιβαλλοντικοί Φορείς (Πράσινη Κιβωτός, ΚΠΕ Μουζακίου),
• Δημόσιες Υπηρεσίες (ΔΑΟΚ Καρδίτσας και Δασαρχεία Τρικάλων),
• Ένωση Αγροτουρισμού Θεσσαλίας,
• Κτηνοτρόφοι και Αγρότες της περιοχής Μουζακίου και Πύλης,
• Εργαστήριο Αγροτικού Χώρου Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ημερομηνία : 18.07.2017
Εγγραφα για μεταφόρτωση
  1. Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο : «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και δράσεις για τη διαχείριση, ανάδει


Επιστροφή στη λίστα των νέων
Terra Thessalia
Κτίριο Σ.Θ.Ε.Β.
Λεωφ. Καραμανλή και Βιομηχανίας
41335 Λάρισα
T. 69 06 93 97 35
E.
Facebook LinkedIn YouTube
Developed by: Cosmos Online